Benieuwd hoe Limburg nog beter kan smaken?
Meedoen met Woensdag Streekdag, da’s gezond voor jezelf, Limburg én de planeet. En daarnaast leer je zo al eens fantastische nieuwe producten kennen en proef je echte smaakbommetjes op je bord!
Hoe doe je mee?
Simpel: leg elke eerste woensdag van de maand Limburgse streek- en hoeveproducten op je bord. Het is maar een kleine inspanning met een grootse impact op je gezondheid, de economie én de planeet.
- Het is goed voor jou
Lokale producten zijn supervers. Geen onnodig transport en voedselkilometers, maar haast rechtstreeks van het veld op je bord. De producten behouden hun topkwaliteit en vooral de herkomst van je voedsel is gekend. Versheid, heerlijke smaak, kwaliteit en traceerbaarheid. Meer argumenten heb je toch niet nodig om
lokaal te kopen. - Het is goed voor de Limburgse economie en land- en tuinbouw
Als je rechtstreeks bij de boer of producent van verwerkte producten koopt, stimuleer je de Limburgse economie. Je waardeert en beloont de inspanningen van de boeren en producenten om op een duurzame wijze voedingsproducten van topkwaliteit te produceren. Een goed draaiende lokale economie zorgt voor
welvaart en jobs. - Het is goed voor Limburg
Wie Limburgs eet, proeft de Limburgse passie voor vakmanschap en ondernemerschap. De voorkeur voor Limburgse producten creëert bovendien een verbondenheid met onze provincie. Limburgse producten zorgen voor een Limburggevoel in de keuken.
Waar wacht je nog op? Op www.limburgsmaaktnaarmeer.be vind je alle producten en producenten én de heerlijkste recepten om jouw Woensdag Streekdag extra smaak te geven.