Limburg is een provincie met ambitie. Tegen 2050 wilt het provinciebestuur volledig klimaatneutraal zijn, en dat is mogelijk. Met jouw hulp bouwt de provincie Limburg samen aan een duurzame toekomst en maken we van deze provincie een efficiënte, ecologische, winstgevende en aangename thuis!

Klimaatneutraal leven houdt absoluut geen hoop beperkingen in, integendeel! Door onze manier van leven te herbekijken, krijgen we de instabiliteit uit het systeem en wordt leven in Limburg ecologischer, winstgevender, kwaliteitsvoller en nog veel aangenamer!

De voorbije jaren werden al heel wat klimaatprojecten gerealiseerd door de Limburgse gemeenten. De provincie zette de laatste jaren doelgericht in op het partnerschap met de gemeenten. Zij kunnen bij ons terecht voor informatie over nieuwe wetgeving en projecten, (thematische) studiedagen, voorbeelddocumenten en draaiboeken, ondersteuning bij campagnes, ...

Om haar engagement op vlak van klimaatbeleid nog extra in de verf te zetten, lanceerde het provinciebestuur in 2017 het provinciale klimaatadaptatieplan. Met dit adaptatieplan focust de provincie op acties en doelstellingen om onze samenleving weerbaarder te maken voor de negatieve effecten van de klimaatverandering.
Doe mee en bouw samen met de provincie aan een nieuw Limburg dat op duurzame fundamenten rust.

Het Provinciaal Natuurcentrum leidde klimaatgidsen op die graag een klimaatwandeling begeleiden bij jou in de buurt. Tijdens een klimaatwandeling krijg je tips om klimaatvriendelijk  in de wereld te staan.
Ook scholen kunnen terecht bij het Provinciaal Natuurcentrum voor diverse klimaatprogramma’s aangepast aan de verschillende leeftijden (programma’s Climate Clash en Op stap voor het klimaat en In het oog van de storm).